Maandag blijft het in Zuid-Limburg overwegend droog. Maar in de late namiddag bestaat er een verhoogde kans op enkele lokale buien. Dus of het echt droog blijft vandaag, net op Verloure Moondag, kan niemand met zekerheid zeggen. Verschillende bronnen spreken over “verhoogde kans op lichte regen ergens in de namiddag of tegen de avond.”

De temperatuur blijft vandaag hangen rond 10 graden, wat alvast een meevaller betekent. Er staat een licht voelbare zuidwestenwind die in de namiddag in kracht zal afnemen. Er staat in de voormiddag wat lichte bewolking en wat blauwe lucht op het programma. So far so good. Maar er trekken vandaag sowieso buien van West-Vlaanderen  richting Limburg. Hoe snel of hoe traag die gaan, en of ze uitgeregend zullen zijn tegen dat ze onze contreien bereiken, dat valt moeilijk te voorspellen. Verschillende weerbronnen spreken elkaar daarin tegen of zijn er niet duidelijk over.

Hoogdag

De stoet in Sint-Truiden op deze maandag is voor de Truiense carnavalsvierders het hoogtepunt. Voor de 77ste keer zal de bonte optocht doorheen de straten van het Sint-Truidense stadscentrum trekken met praalwagens, muziek- en loopgroepen. De stoet vertrekt om 13.33 uur vanuit Schurhoven en kent zijn apotheose aan de voet van de abdijsite aan de Diesterstraat. Traditioneel wordt die stoet vooraf gegaan door een reclame- en publiciteitsstoet.

STVV

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan zal STVV met een eigen wagen deelnemen aan de carnavalsstoet. Spelers Robert-Jan Vanwesemael, Tristan Teuchy en Adriano Bertaccini zullen plaatsnemen op de wagen. Voor Adriano wordt het meteen de eerste publieke kennismaking met de Haspengouwse supporters. Ook mascotte Binkie en een 15-tal STVV-supporters zijn van de partij. Zij strooien met snoepgoed en vrijkaarten voor de 100ste verjaardagswedstrijd STVV – Westerlo.

Praktisch, het parcours

13.11 uur: vertrek reclamestoet, gevolgd door de carnavalsstoet: Schurhoven (start) – Nieuwpoort – Houtmarkt – Plankstraat – Groenmarkt – Luikerstraat – Naamsevest – Clockemstraat – Stapelstraat – Rijschoolstraat – Kazernestraat – Breendonkstraat – Zoutstraat – Groenmarkt – Diesterstraat – Abdijstraat – Parkstraat (wegrijden wagens) – Sint-Jansstraat (wegrijden wagens).

Het einde is voorzien om 17.15 uur. En dan mag het regenen….