door Rudi De Cock – Foto’s © Ricky Blue Passion

Na een lange zoektocht naar een nieuwe stalplaats kunnen de Hasseltse carnavalsverenigingen opgelucht adem halen. Met een nieuwe Raad van Elf zal naast het carnavalsweekend ook het beheer van een nieuwe stalplaats verzekerd worden. Schepenen Libert en Ouakili kwamen de hangar plechtig openen. “Hasselt en zijn carnavalsverenigingen zullen het jaarlijkse hoogfeest van vriendschap en vreugde nooit loslaten”, zegt Johan van Lingen van de Raad.

“We zijn enorm verheugd te kunnen melden dat we een nieuwe thuishaven voor onze praalwagens hebben gevonden”, steekt Johan van Lingen van de Raad van Elf van wal. “We zullen naast het carnavalsweekend ook het beheer van de nieuwe stalplaats onder onze vleugels zal nemen. De Raad van Elf Hasselt is het resultaat geworden van het samenvloeien van vertegenwoordigers van de Verenigde Hasseltse Carnavalsverenigingen en het Koninklijk Stedelijk Feestcomité der stad Hasselt. Uiteraard was het samenstellen van de nieuwe Raad van Elf Hasselt én het vinden van een nieuwe stalplaats ons nooit gelukt zonder de ruggensteun van de stad Hasselt.”

Schepenen Laurence Libert en schepenen Habib Ouakili tekenden present bij de opening van de nieuwe standplaats. “Wij zijn dankbaar dat het stadsbestuur en de gemeenteraad achter ons staan”, vervolgt van Lingen.  “Samen met hen hebben we één doel voor ogen, namelijk in alle vriendschap een jaarlijks feest te kunnen aanbieden aan de bezoekers en de deelnemers van de Hasseltse halfvastenoptocht en de kinderstoet.”

De volgende afspraak in de nieuwe loods zal plaatsvinden op vrijdag 17 maart voor de Doop en wijding van de praalwagens.

Fotoreportage  – Scroll hieronder door de mooie foto’s © Media Haspengouw