Ook verleden week onderstaande foto van die twee blondines gezien? Genietend van de eerste warme zonnestralen gezeten op een bankje, waarschijnlijk op de Groenmarkt aan onze werkloze en in winterslaap gedompelde fonteinen. veerle-ingridHet gaat natuurlijk over de leading ladies van ons eigenste gemeentebestuur: Veerle en Ingrid. Ja ze zijn goed bezig, elke dag verscheen er wel een goednieuwskrantwaardig bericht op de sociale media. De dames hebben goed begrepen dat er in deze tijd ook nood aan goed nieuws is, we moeten niet alle dagen rond de oren geslagen worden met die vermaledijde coronacijfers. Girl Power in ons schepencollege, de Heilige Drievuldigheid Veerle, Ingrid en Hilde. En ben ik te vrijpostig om daar ook Jelle en Jurgen bij te rekenen?  Ik ben wel bang dat Jo en Johan niet het nodige gewicht in de schaal kunnen leggen om daar tegenop te kunnen.

Eerst was er de aankondiging van de plannen voor een fietsring rond een autoluw Sint-Truiden. Goe bezig. Spijtig genoeg zal de realisatie nog niet voor direct zijn. Een opwaardering van het fietspad op de Speelhoflaan is nochtans dringend nodig. We wachten nu al enkele maanden op een effen toplaag voor die eerste 100 meter. Gelukkig staan er plaatjes met ‘fietspad in slechte staat’, een verwittiging om je mond dicht te houden of de valse tanden vliegen gegarandeerd de straat op. De politie krijgt een resem spiksplinternieuwe elektrische fietsen. Goe bezig. Er komt een einde aan de invasie van de intussen vaalgele paaltjes op ons grondgebied. Ze worden vervangen door een ministukje groen. Goe bezig. Op 2 april is ons spiksplinternieuw waterparadijs klaar voor gebruik. Goe bezig.

En als klap op de vuurpijl van de goednieuwsshow zijn er twee lieve geitjes geboren in het dierenpark op het Speelhof. Op de vraag om de beestjes een naam te geven waren er enkele inwoners die voorstelden om ze Veerle en Ingrid te noemen. Ik had er eerst mijn bedenkingen bij, maar waarom niet als eerbetoon aan deze twee topvrouwen.

Met vriendelijke groet,

Het Truierke.