Na een deugddoende vakantie is het terug tijd om erin te vliegen, en de Truiense bevolking met regelmaat te verblijden met een column over het dagelijkse leven in onze Gouw. Alhoewel columnisten het tegenwoordig niet onder de markt hebben. Iedereen die gebruik maakt van sociale media voelt zich geroepen om soms ellenlange epistels, barstend van de negativiteit, neer te pennen over allerhande onderwerpen. Iedereen meent zich beurtelings viroloog, politiek analist, voetbalcoach,….. Daartussen moet ik als simpele Truienaar dan maar een gulden middenweg zoeken om wars van enige geloofs- of politieke overtuiging, en zo positief mogelijk interessante stukjes te schrijven op TruiensNieuws.be. Maar kijk we doen ons best.

Op verlof stond ik dagelijks redelijk vroeg op om een ‘ochtendgloren geeft goud in de mond’ wandelingetje te maken en zo de uitheemse streek te verkennen. Met die gedachte en ervaring ben ik hetzelfde beginnen doen in onze vurige stede. Zo belandde ik nog voor acht uur (’s morgens) op de Grote Markt. Juist daarvoor, ter hoogte van de sociale en ander appartementen aan het stedelijk park, merkte ik dat dit het uur was waar de appartementshondjes uitgelaten worden. Menig dametje van gezegende leeftijd -de vraag is natuurlijk van af wanneer heb je een gezegende leeftijd- laat precies op hetzelfde moment de hondjes hun dagelijks piske en kakske doen. Ik zag ook dat er een rollator versie voor honden bestond, zo eentje waar in een mandje dan het huisdiertje van gezegende leeftijd kan plaats nemen om alzo de pootjes te ontzien.

Maar goed ik belandde dus op de markt waar op dit vroege doordeweekse uur al heel wat bedrijvigheid was op de terrasjes van mensen die onder het genot van een koffietje de dagelijkse dingen des levens bespreken. De restanten van de Gouden Nina viering zijn nog zichtbaar. De Fier op Nina vlaggen, de Fier op Nina stickers en het grote Fier op Nina spandoek laat ons nog even nagenieten van deze victorieuze overwinning. Daar een Olympische medaille maar elke vier jaar mogelijk is, maakt deze gouden prestatie echt wel iets om fier op te zijn. En ook heel uniek, immers 21 jaar is reeds een gezegende leeftijd om aan zo’n brug met ongelijke leggers rond te zwieren.  Maar Parijs komt er al binnen drie jaar aan, wie weet? Een Dubbel Gouden Nina dat zou nog eens iets zijn. En dat kan ze, zij maar zeker want ze is en blijft een Truinoske.

Met Vriendelijke Groet

Het Truierke