De Verborgen Tulpenboom

Nog precies 7 dagen en dan is het lente. Gisteren mochten we er eventjes van proeven, en het smaakt naar meer. Jawaddedadde dat was echt nodig na die elfendertig dagen regen. Steevast wordt de lente aangekondigd door de bloei van mijn tulpenboom, of liever magnoliastruik in mijn tuin. Je kent ze wel de prachtige struik die soms uitgroeit tot een ware boom met wondermooie lichtroze bloesems. Het is dus wel degelijk een magnolia, maar koppig als ik ben blijf ik het een Tulpenboom noemen. En in Sint-Truiden staat het mooiste exemplaar die ik ooit gezien heb. (zie foto) Een beetje verborgen en toch eigenlijk zichtbaar voor iedereen. Jarenlang verscholen achter de Villa van Nolens op de Diestersteenweg, staat hij nu te pronken in al zijn glorie. Je moet echt eens de tijd nemen om er stil te staan en de boom te bewonderen. Ik hoop maar dat de boom een prominente plaats zal krijgen als, waarschijnlijk binnenkort, de werken aan de parking van het Sint-Trudo ziekenhuis zullen starten.

Maar zoals zoveel mooie dingen duurt ook dit mooie liedje niet lang. De bloei van de Tulpenboom is maar goed twee weken zichtbaar, dus beste lezer het is het moment om deze verborgen parel te ontdekken.

 

In een verborgen hoek van Sint-Truiden,
Bloeit een tulpenboom vol kleurenpracht,
Zijn bloesems kondigen de lente aan,
Een schouwspel dat het hart verwarmt en verzacht.

 

In Sint-Truiden’s stilste hoekje daar,

Bloeit de tulpenboom vol prachtig gebaar.

Zijn bloesems dansen in de lentebries,

Een aankondiging van de lente, zo wijs.

Verborgen schoonheid, vol kleurenpracht,

Brengt vreugde en hoop in de stille nacht.

 

En voor jullie denken: “Amaai die columnist van Truiensnieuws kan wel heel poëtisch uit de hoek komen!”. Bovenstaande ode aan de Tulpenboom werd geschreven door artificiële intelligentie, voor de kenner ‘eij-aij’, oftewel A.I. Om maar te zeggen hoe moeilijk het tegenwoordig is om fake van echt te onderscheiden. Maar een ding staat vast, die Tulpenboom, die is helemaal echt.

 

Groetjes

Francis