De politie van de zones LRH en van Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken hebben acties gehouden, zij het van uiteenlopende aard. In Sint-Truiden werden er drie drugsgerelateerde arrestaties verricht en in de regio Hasselt werden er achterstallige verkeersbelastingen geïnd.

In de regio Sint-Truiden werden er tijdens een actie drie personen gearresteerd en nam de politie verschillende drugs in beslag. Er werden pv’s opgesteld voor de verkoop en bezit van drugs, het niet-naleven van voorwaarden en illegale wapendracht. Een van de drie gearresteerden stond ook geseind. Er werd onder meer speed, GHB, xtc en cannabis in beslag genomen. Eén verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en kreeg voorwaarden opgelegd. De drie zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank. Het onderzoek wordt verdergezet.

Verkeerscontroles

In de aanpalende politiezone van de regio Hasselt heeft de LRH samen met de Vlaamse Belastingdienst een verkeersactie gedaan op de Universiteitslaan in Diepenbeek en de Diepenbekerweg in Hasselt. Alle 109 bestuurder bliezen dan wel negatief, er waren wel 7 vaststellingen rond drugs. Er werden ook 33 boetes uitgedeeld voor verschillende inbreuken. Vlabel inde voor 16.629 euro aan achterstallige verkeersbelastingen.

Ongeval met combi

Een politiecombi van de zone Tongeren/Herstappe was dinsdag rond 16 uur betrokken bij een ongeval met een bestelwagen op de Tongersesteenweg in Borgloon. Daarbij vielen er vijf gewonden. Zowel de twee politie-inspecteurs als hun arrestant moesten medische verzorging krijgen. In de bestelauto zat een koppel die ook verwondingen opliepen. De lokale politie Kanton Borgloon kwam ter plaatse voor de afwikkeling van de zaak.