Triamant Haspengouw en de zorgketen Orelia hebben beslist om de zorgtaken te herverdelen, en dit na een gedeeltelijke overname. Het woonzorgcentrum zal voortaan de naam Orelia Ter Velm dragen. De flats, studio’s, gezinswoningen en hotel-brasserie l’O de Vie blijven bij Triamant. Die zal in de woon- en leefbuurt ook een centrum voor herstelverblijf uitbaten.

Triamant Haspengouw in Velm gaat zich in de toekomst meer focussen op oplossingen voor mensen die langer zelfstandig willen wonen en vitaal willen blijven tussen mensen van verschillende generaties. Daarom draagt het de 132 woonzorgbedden over aan Orelia Zorg, specialist in residentiële ouderenzorg.

“Orelia is sinds langer thuis in de regio en versterkt hiermee haar positie in Limburg”, zegt woordvoerder Caroline Vercauteren. “Orelia en Triamant willen, elk op hun eigen manier, ouderen een warme thuis bieden. Beide organisaties maken in Velm samen deel uit van dezelfde buurt en zullen daarbij nauw samenwerken. We gaan een woon- en leefomgeving maken waar jong en oud, met of zonder zorgvraag, samenleven met gepaste ondersteuning. Wij nemen de uitbating van het woonzorggedeelte over. Het woonzorgcentrum zal Orelia Ter Velm heten.”

Herstelverblijf

De flats, studio’s, gezinswoningen en hotel-brasserie l’O de Vie blijven bij Triamant. “Als bewoners of gasten zorg nodig hebben, dan komt een zorgteam naar hen toe”, verduidelijkt Triamant-communicatieverantwoordelijke Kristien Vandenberghe. “Triamant zal in de woon- en leefbuurt ook een centrum voor herstelverblijf uitbaten, niet alleen bedoeld voor senioren, maar voor iedereen die herstelt na een operatie of ongeval. “Het herstelbedrijf vormt de brug tussen het ziekenhuis en thuis. Wie na een ziekenhuisopname verder moet aansterken, maar er thuis niet op voorbereid is, kan hier even de pauzeknop indrukken. Finaal willen we komen tot een buurt voor alle fasen van het leven.”

Wie meer wil weten over Triamant kan terecht op de website       https://www.triamantgroup.com/over-ons.html

Foto ©Rudi De Cock