Krijgt binnenkort gans Nederland de kleur war ze zo gek van zijn? De Belgische overheid heeft Nederlands-Limburg gewijzigd naar een oranje zone. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Noodzakelijke verplaatsingen zijn wel toegestaan, zoals Nederlanders die in België werken en Belgen die in Nederland werken.

Eerder werden al de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland door de Belgen bestempeld tot oranje gebied.

In oranje zones is een gematigd hoog risico op besmetting vastgesteld. Er is voor alle duidelijkheid geen reisverbod naar deze zones, maar de overheid raadt het wel af om erheen te reizen. Reizigers die toch terugkeren uit deze zones, zullen gevraagd worden om zich te laten testen en in quarantaine te gaan.

De Nederlandse Veiligheidsregio weet niet waarom Nederlands-Limburg nu tot oranje gebied werd bestempeld. Volgens de laatste cijfers werden in Nederlands-Limburg de afgelopen 24 uur zeventien nieuwe coronabesmettingen genoteerd: zes in Noord-Limburg en elf in het zuiden van de provincie. Er werd de afgelopen drie dagen één iemand in het ziekenhuis opgenomen.