De Grootste Cadeaubon van Vlaanderen, een initiatief van stadsbon.be, Roularta en NSZ, heeft het personeel van Sint-Trudo Ziekenhuis cadeaubonnen geschonken die kunnen gebruikt worden bij de lokale handelaars in Sint-Truiden.

Het idee voor de Grootste Cadeaubon van Vlaanderen rijpte in volle corona-crisis, legt Björn Verbrugghe van het bedrijf achter stadsbon.be uit. “Wij zagen de enorme solidariteit met de zorg door middel van het dagelijkse applaus. Maar wij hadden het gevoel dat het zorgpersoneel meer verdiende”.

Zo ontsproot er samen met Roularta en NSZ het idee om mensen te vragen om een symbolische euro te geven aan de zorg. Mensen konden kiezen of ze aan een specifiek ziekenhuis schonken of aan de 60 geselecteerde ziekenhuizen in het algemeen. Deze actie leverde uiteindelijk meer dan 14.000 euro op.

“Daarnaast was het zo dat we met dat geld ook nog een tweede bedoeling hadden: de lokale handelaars, die ook hard getroffen zijn door de corona-lockdown, een hart onder de riem steken”, verduidelijkt Björn. Het geld zal dus gebruikt worden om cadeaubonnen te schenken die geldig zijn bij lokale handelaars.

Sint-Truiden werd als stad zwaar getroffen door de corona-pandemie. Het mag dan ook niet verbazen dat Sint-Trudo Ziekenhuis een belangrijk stuk van de giften heeft ontvangen en meer dan 8.000 euro aan cadeaubonnen krijgt. “Wij zijn erg dankbaar voor deze solidariteit en erkenning voor onze medewerkers”, laat Jan Van Mierlo, directeur HR bij Sint-Trudo Ziekenhuis weten. “Bovendien zijn we blij dat we via de Shop & the City cadeaubonnen iets terug kunnen doen voor de lokale handelaars in Sint-Truiden. Vele lokale handelaars stonden klaar met allerlei attenties voor de medewerkers van ons ziekenhuis in de hoogdagen van corona, gaande van take-away maaltijden tot handcrèmes”. 

Ook de andere ziekenhuizen zullen in de loop van de komende weken hun gift ontvangen.

Op de foto’s zie je het officiële overhandigingsmoment van deze morgen met vlnr: Björn Verbrugghe van stadsbon.be,  Jan Van Mierlo, directeur HR bij Sint-Trudo Ziekenhuis en Bernard Derwa die het Sint-Trudo Ziekenhuis zeer genegen is en dan ook een bijzonder gulle gift aan deze actie deed, speciaal voor het zorgend personeel van het Truiense Ziekenhuis