Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus is licht gedaald. Dat blijkt maandag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 7 en 13 augustus waren er per dag gemiddeld 574 besmettingen, 5 procent minder dan een week eerder. In totaal werden al 78.323 besmettingen geregistreerd, 454 meer dan een dag eerder gemeld, en dat is een beduidend kleinere stijging dan gisteren toen er nog 756 besmettingen genoteerd werden.

Overlijdens en hospitalisaties stijgen
De groei van het aantal nieuwe dagelijkse besmettingen was al enkele dagen aan het afnemen. Zondag was er nog een stijging met 1 procent van het aantal positieve gevallen voor de periode tussen 6 en 12 augustus in vergelijking met een week eerder.
Het aantal nieuwe overlijdens en hospitalisaties blijft wel sterk stijgen. Tussen 7 en 13 augustus waren er gemiddeld 8,3 overlijdens per dag, meer dan dubbel zoveel als een week eerder (+115 procent). In totaal kwamen al 9.939 mensen om door het virus. Dat zijn er 4 meer dan een dag eerder gemeld.
In dezelfde periode werden per dag ook gemiddeld 33 mensen gehospitaliseerd, een stijging met 35 procent in vergelijking met een week eerder. Er liggen nu 336 mensen in het ziekenhuis (+27), van wie er 86 op de intensieve zorgen liggen (+4). Van hen worden er 48 beademd (+5).

Voor Sint-Truiden, al 4 dagen 0 besmettingen
Voor Sint-Truiden blijft de teller op 738 taan. Dat wil zeggen dat er, sedert 7 augustus toen de 11 besmettingen van de gastarbeiders ons aantal drastisch de hoogte in duwden, er slechts 4 besmettingen bij kwamen, en de laatste dateert al van 4 dagen geleden. Na hetgeen we afgezien hebben en over ons heen kregen, zijn we hier goed bezig. Toch zalig zo positief te mogen zijn over onszelf…