Met wat vertraging kwamen de cijfers van de VUB er dan toch door en die lijken eerder positief te zijn, maar toch nog hoog!

Sint-Truiden +54, Wellen, +7, Nieuwerkerken +10, kortessem +14, Heers +14, Gingelom 111 en Borgloon +18 mogen we toch niet echt lage cijfers noemen. Wel minder, maar toch veel. In Hasselt (+100) en Genk (+122) is de toestand echter dramatischer.

In onze Limburgse zoekenhuizen liggen momenteel 298 coronapatiënten waarvan 66 op intensieve. En de informatiedienst van het Sint-Trudo Ziekenhuis werkt vandaag niet: zij hebben de cijfers van eergisteren nog op hun website staan.

Ondertussen blijkt dat ook de binnenspeeltuinen gesloten worden, de indoor-plopsa’s en andere. En voor de rest zijn er enkel malcontente mensen in ons land: de papa die niet naar zijn zoon mag gaan kijken als hij basketmatch heeft maar wel moet toezien (op Eleven Sport) hoe ongemaskerde UNION supporters de tribune op Stayen in de fik steken, het koppel dat wel mag trouwen met masker aan terwijl de gouden bruiloft van de buren uitgesteld moet worden, de sluiting van de scholen de week voor de kerstvakantie, als de vierde golf over haar hoogtepunt heen is. De krantenkoppen zijn in elk geval niet mals voor wat zij de halfslachtige maatregelen van de regering noemen. En ze vragen zich dan ook onverbloemd af om welke reden men de GEMS nog in leven houdt als de adviezen van deze virologen en andere geleerde mannen en vrouwen steevast richting vuilbak gekieperd worden.