Uit het zevendaags gemiddelde van het epidemiologisch rapport van Sciensano blijkt dat alle trends blijven stijgen. Het aantal bevestigde covid-19 gevallen was op maandag 9.998. Dat is een stijging van 27 procent in vergelijking met de week daarvoor. Het totale aantal bedroeg toen 1.512.474.

Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen met 28 procent. Het gaat om 234 mensen die werden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal ingenomen ziekenhuisbedden steeg ook met 28 procent. Maandag 15 november lagen er 2.648 mensen in het ziekenhuis met covid-19. Het aantal bedden op intensieve zorgen is gestegen van 418 bedden op 8 november naar 533 bedden op maandag 15 november. Het gaat tweemaal om een stijging van 28 procent.

Er stierven gemiddeld 26,7 mensen door het coronavirus. De periode daarvoor ging het om 21 overlijdens. Dat is een stijging van 27 procent.

De Limburgse cijfers lijken niet echt te dalen. Alle gemeenten kleuren donkerpaars, de hoogste besmettingsgraad, enkel Sint-Truiden en Nieuwerkerken blijven met ‘rood’ daar net onder. Maar dat zou wel eens gauw kunnen keren want vandaag zouden en alweer meer dan 40 besmettingen in Sint-Truiden bijgekomen zijn, maar daarvoor zijn er geen cijfers officieel door Sciensano bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat het Sint-Trudo Ziekenhuis, net als de andere ziekenhuizen, kreunt onder de pandemie. Op dit ogenblik vangen ze 3 patiënten op waarvan er drie op intensieve verblijven. Dat wil zeggen dat bijna de helft van de 8 bedden op Intensive Care door coronapatiënten. Volgens woordvoerster Miet Driesen heeft dit uiteraard ook invloed op de reguliere zorg in het Ziekenhuis en worden er maatregelen genomen, die uiteraard met de patiënten worden doorgesproken.