AstraZeneca mag anti-virusvaccin Covid-19 leveren

Corona
1

AstraZeneca heeft een akkoord met Europa, waaronder België om een Covid-19 vaccin dat nu nog in een klinische ontwikkelingsfase zit te bezorgen.

Voor Europa zou het gaan om max. 400 miljoen doses van het potentiële Covid-19 vaccin en zouden meer dan 100 miljoen mensen toegang hebben tot hun product in Europa. Op internationaal vlak zou het om meer dan 2 miljard doses handelen. Het Covid-vaccin van AstraZeneca is aan de universiteit van Oxford ontwikkeld.

Met deze overeenkomst willen ze hun potentieel vaccin beschikbaar stellen aan de verschillende Europese landen.

Het bedrijf probeert de productiecapaciteit verder uit te breiden en staat open voor samenwerking met andere bedrijven om zijn belofte na te komen om de toegang tot het vaccin tijdens de pandemie zonder winstoogmerk te ondersteunen. Ze tracht op deze manier ook haar afzetgebied te verruimen.

We zouden allen blij moeten zijn dat het vaccin op komst is, maar tot heden is er geen garantie dat het middel effectief goed werkt en wilt de firma niet garant staan voor bijkomende werkingen van het vaccin… wordt vervolgd.

 

 

Er wordt hier verzwegen dat het bedrijf juridische immuniteit eist tegen schade-claims tgv schadelijke bijwerkingen. Nog geen ”Hoera” !

1 reactie

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Je geliefden herdenken

Uitnodiging aan iedereen die een geliefde verloor in de voorbije coronatijd De voorbije maanden zijn voor heel wat families getekend door verlies en verdriet. De pastorale eenheid Sint-Trudo en de directie en de medewerkers van het Sint-Trudo Ziekenhuis leven met hen mee. Afscheid nemen van iemand die je lief is, is nooit …

Corona
We gaan naar de 1.000 besmettingen per dag!

Tussen 4 september en 10 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen opgelopen tot 680,6 per dag. Dat is een stijging met liefst 42 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt maandag uit de voorlopige cijfers van Sciensano. Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal coronabesmettingen …

Corona
Persconferentie Sciensano: “Wees voorzichtig met ouderen”

Sciensano geeft vanaf deze week nog één personferentie in plaats van de drie per week de voorbije maand. De belangrijkste elementen van deze persconferentie zetten we even voor u op een rij. We zien een kleine versnelling in toename. We komen met 847 nieuwe coronabesmettingen in de buurt van het hoogtepunt …

%d bloggers liken dit: