Zorg voor een veilige werkplek voor je huishoudhulp

Corona

De huishoudhulpen blijven tijdens deze moeilijke periode volop hun werk doen. Samen Iedereen moet ervoor zorgen dat dit op een veilige manier kan. De verspreiding van het coronavirus is de laatste weken terug versneld en daarom is het essentieel voor ieders gezondheid dat u volgende voorschriften in acht neemt:

  • Vermijd contact met de poetshulp. Als het in uw woning mogelijk is, blijf dan buiten of in een andere ruimte dan waar de poetshulp aan het werk is. Als dat niet lukt, houd dan zoveel mogelijk afstand van de poetshulp. Als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, kan de poetshulp zeker niet aan het werk. Zo garanderen we de veiligheid van u, uw eventuele gezin en uw poetshulp.

    ● Als u symptomen van covid-19 heeft kan de huishoudhulp niet komen. Hetzelfde geldt als u terugkeert uit vakantie uit een rode of oranje zone. Verwittig de erkende onderneming op tijd.

    Zorg ervoor dat de werkplek – daar waar mogelijk, maar zo maximaal als het kan – zeer goed verlucht wordt, best vooraleer de werknemer zelf aankomt. Indien er mechanische ventilatie voorzien is, zet die op de hoogste stand.

    ● Voorzie een mogelijkheid om de handen te wassen, papieren handdoekjes of een propere handdoek, een desinfecterend middel en uiteraard alle poetsmateriaal en producten.

De veiligheid van de mensen die u thuis komen helpen gaat boven alles. Of zoeken we nog een sector die dicht gaat, met alle ongemakken voor vele tienduizenden mensen die erg afhankelijk zijn van deze hulp?

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Corona
Intensieve zorgen: nog maar weinig plaats in Fase1A in Limburg

De Luikse ziekenhuizen liggen vol vragen Limburg om bij te springen omdat hun intensieve zorgen geen nieuwe patiënten meer aankunnen. Het ZOL in Genk kan alvast niet op die vraag ingaan, omdat hun intensieve corona-afdeling zelf volzet is. Zij moeten nu zelf al patiënten doorsturen. In Sint-Trudo is één van …

Corona
“Geen witte lakens of applaus nodig, wel mensen die de regels volgen”

Er is genoeg materiaal en dus minder angst bij zorgverleners, maar de psychische klachten zijn nu al minstens even groot als in april. “We hadden verwacht een positief effect van de zomer te zien, maar dat is helemaal niet het geval”, zegt professor Kris Vanhaecht van het Leuvens Instituut voor …

Corona
Stijging aantal besmettingen daalt weer onder de 10.000

Er liggen momenteel al 2.485 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 412 op intensieve zorg. Dat blijkt maandagochtend uit de cijfers die het gezondheidsinstituut Sciensano meedeelde. Van 12 tot 18 oktober waren er gemiddeld 251,9 ziekenhuisopnames per dag, exact een verdubbeling tegenover een week eerder. Er werden reeds 23.263 …