De huishoudhulpen blijven tijdens deze moeilijke periode volop hun werk doen. Samen Iedereen moet ervoor zorgen dat dit op een veilige manier kan. De verspreiding van het coronavirus is de laatste weken terug versneld en daarom is het essentieel voor ieders gezondheid dat u volgende voorschriften in acht neemt:

  • Vermijd contact met de poetshulp. Als het in uw woning mogelijk is, blijf dan buiten of in een andere ruimte dan waar de poetshulp aan het werk is. Als dat niet lukt, houd dan zoveel mogelijk afstand van de poetshulp. Als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, kan de poetshulp zeker niet aan het werk. Zo garanderen we de veiligheid van u, uw eventuele gezin en uw poetshulp.

    ● Als u symptomen van covid-19 heeft kan de huishoudhulp niet komen. Hetzelfde geldt als u terugkeert uit vakantie uit een rode of oranje zone. Verwittig de erkende onderneming op tijd.

    Zorg ervoor dat de werkplek – daar waar mogelijk, maar zo maximaal als het kan – zeer goed verlucht wordt, best vooraleer de werknemer zelf aankomt. Indien er mechanische ventilatie voorzien is, zet die op de hoogste stand.

    ● Voorzie een mogelijkheid om de handen te wassen, papieren handdoekjes of een propere handdoek, een desinfecterend middel en uiteraard alle poetsmateriaal en producten.

De veiligheid van de mensen die u thuis komen helpen gaat boven alles. Of zoeken we nog een sector die dicht gaat, met alle ongemakken voor vele tienduizenden mensen die erg afhankelijk zijn van deze hulp?