Truienaar en schrijver Toni Coppers heeft het voorbije jaar 2022 zijn titel ‘Ereburger van de stad Sint-Truiden’ alle eer aangedaan. Zo won hij de Lifetime Achievement Award van de Knack Hercule Poirot-Prijs en de Nederlandse prijs MAX Gouden Vleermuis 2022. Coppers hoopt nog veel boeken te kunnen schrijven.

“Ik ben heel blij met deze awards”, reageert Toni Coppers, terugblikkend op 2022. “Als je weet dat de Lifetime Achievement Award slechts 3 keer is uitgereikt op 25 jaar tijd, dan is dat een mooie bekroning van mijn oeuvre. Enkel Jef Geeraerts, Pieter Aspe en Aster Berkhof gingen mij voor. Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik dankzij mijn lezers heb kunnen bereiken. Ik had nooit verwacht dat ik van mijn pen zou kunnen leven.” Coppers hoopt om nog lang te kunnen schrijven. Er zit een nieuw boek aan te komen waarvan het verhaal zich afspeelt in Sint-Truiden.

Samen met Rick de Leeuw verwelkomde Toni Coppers de Truienaren maandagavond in het cultureel centrum om dit te vieren. Eerder op de dag ontving het stadsbestuur Toni Coppers voor een huldiging op het stadhuis.

Toni Coppers