Onder de vlammende titel ‘Holy Shit!’ organiseert de vrijwilligersorganisatie Fighters Against Cancer een gratis familiedag in en rond de Minderbroederskerk van Sint-Truiden. Tussen 12 en 20 uur zal de buurt er bruisen van dynamiek en worden de goede doelen voorgesteld. “We gaan een belevingstuin realiseren voor de kinderen van De Bloesem”, klinkt het enthousiast bij stichter-bezieler Bert Vanmechelen.

Fighters Against Cancer bestaat 10 jaar en zal op zondag 3 maart dat vieren met zoveel mogelijk Truienaren. “Het gaat een heel speciale dag worden”, vertelt Bert Vanmechelen (foto onderaan, links). “We gaan een reeks demonstraties geven van gevechtssporten, een colonne van speciale auto’s zien passeren en laten parkeren naast de kerk, er komt een popkoor en de kick off zijn twee vliegtuigen die in formatie en met de nodige kleuren over de Minderbroerderskerk zullen vliegen. Het meest van al zullen we onze goede doelen laten stralen.”

Zondag 3 maart  gaat dus een family charity day worden. “Het biedt voor ons de gelegenheid om de schijnwerpers te richten op de bijzondere initiatieven die Fighters Against Cancer ondersteunt. Afgelopen jaar hielpen wij een uniek dierenpaviljoen realiseren bij het Sint-Trudo Ziekenhuis waar langdurig zieken troost vinden bij hun huisdieren.”

Belevingstuin

‘Fighters Against Cancer’ schonk toen € 159.166. “Het project van dit jaar wordt de realisatie van de ‘Fighters Garden’, een belevingstuin in De Bloesem, een buitengewone school voor kinderen met matige tot ernstige meervoudige beperkingen in Sint-Truiden. Dat gaat veel geld kosten maar we gaan toch al een eerste cheque kunnen geven. Door zondag deel te nemen, krijgt de Truienaar de unieke kans om te ervaren hoe (vecht)sport, muziek en gemeenschapszin samenkomen voor het goede doel. De inkom is gratis”, besluit Bert Vanmechelen.

Praktisch

Het programma voor zondag 3 maart aan de Minderbroederskerk:

* 12u: Look at the Sky – Vliegtuigen vliegen over

* 13u-15u: Demonstraties vechtsporten

* 15u: Donatie aan St-Vincentius

* 15u15: Voorstelling Racing Against Cancer

* 15.30u-18u: Demonstraties vechtsporten

* 18.30u-19.15u: Popkoor Vocal 4’s

* 19.30u-20u: Voorstelling goed doel “De Bloesem” – Fighters Garden

Beelden © FAC