Het team van Cultuurcentrum De Bogaard is op zoek naar mooie anekdotes, souvenirs en beeldmateriaal van bezoekers, kunstenaars en oud-medewerkers om een expo mee te bouwen. Het CC wil haar nakend 50-jarig bestaan met de nodige schwung in de verf zetten en vieren. “We roepen iedereen op om eens goed in je (digitaal)archief te duiken en ons herinneringen te bezorgen”, klinkt het.

Het CC is in al die jaren uitgegroeid tot het epicentrum van de Haspengouwse cultuur met een brede waaier aan activiteiten. Het team van De Bogaard telt stilaan af naar haar 50-jarig bestaan in 2023. Om er een mooi feest van te maken is de ploeg op zoek naar beeldmateriaal en teksten over voorstellingen die ooit plaatsvonden. Ze rekent daarbij op de vele bezoekers, kunstenaars en oud-medewerkers om het verleden te laten heropleven.

“Sommige artiesten hebben misschien backstage beelden genomen van hun eigen optredens”, zegt Véronique Moïes, directeur van De Bogaard. “En wie heeft er specifieke beelden van het seventies interieur van weleer? Ook voorwerpen zoals oude posters en toegangstickets van een voorstelling of kostuums van één van je optredens zullen we goed kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er in al die jaren de vele duizenden bezoekers met hun herinneringen aan een bepaalde voorstelling. Als er zo een bij was die je écht bij de keel greep, een expo die je omver blies, een verhaal dat hier plaatsvond en moet worden verteld, laat dan zeker iets van je horen. Ieder aspect, groot of klein, is welkom om onze geschiedenis in kaart te brengen”, besluit Moïes.

Contact opnemen kan via uitbalie@sint-truiden.be