Zes jonge Haspengouwse kunstenaars exposeren nog tot 17 september in de kunstgalerij van het cultureel centrum De Bogaard te Sint-Truiden. De reacties van het publiek zijn uitermate positief. Je vindt er grenzeloos schilderwerk, speelse installaties en zelfs een diepe duik in het onderbewustzijn. De jeugd waagt er zich aan abstracte experimenten.

Zomeratelier is de jaarlijkse atelierwerking in de Bogaard voor beeldende artiesten tussen de 15 en de 25 jaar. Nog tot en met 17 september loopt de gratis tentoonstelling in de kunstgalerij op het gelijkvloers in het cultureel centrum. Zo is er Milena Peeters (20), dé Truiense creatieve duizendpoot die schrijft, musiceert en beeldende kunst beoefend.  Ze klom uit haar comfortzone en koos voor haar werk voor het onderwerp pijn. Femke Nijs (25) experimenteert in de schilderkunst met vorm en kleur. Geïnspireerd door haar eigen omgeving gaat ze op zoek naar een eigen abstracte beeldtaal.

Cartoons

De benjamin van de groep Haspengouwse kunstenaars is Alexander Depre, een veertienjarige die cartoons tot wezens uitgediept in zijn eigen fantasie.

Kato Masereel voelt zich geïnspireerd door het menselijk lichaam. Hiernaar doet ze onderzoek door zelf deel te nemen aan het werk dat ze maakt. Marie Jaeken (17) is studente aan de Academie Haspengouw waar ze zich bezighoudt met verschillende beeldende technieken zoals tekenen en beeldhouwwerk. Regina Mikheli (18) tenslotte bouwde een speelse installatie en ging aan de slag met kleurrijk en expressief schilderwerk.

Info: Zomeratelier tot en met 17 september
Kunstgalerij in Cultuurcentrum de Bogaard

Bezoekers kunnen via de bib of via de ingang langs de Capucienessenstraat
van maandag tot vrijdag van 12u tot 18u
zaterdag van 10u tot 16u.
Vrije toegang