In ‘U bent mijn moeder’ krijgen we donderdagavond in de schouwburg van CC De Bogaard een eerlijk en aangrijpend beeld te zien van het leven van een 80-jarige, demente moeder. Sien Eggers speelt twee rollen in deze éénakter, die van de moeder én haar dochter. De voorstelling gaat over het verdriet dat de kop opsteekt als de moeder door de genadeloze tijd wordt ingehaald en zich dingen niet meer herinnert. Ze moet leven in een verzorgingstehuis en denkt dat niemand haar komt bezoeken. Het gaat over het hardvochtige proces van verdwijnen.

Truienaren die al in Hasselt zijn gaan kijken getuigen unaniem: “Dit grijpt je naar de keel! Voor mensen met een dementerend familielid is dit zeer herkenbaar.” En iemand anders: “Ik ben niet vertrouwd met dementie maar vond het heel mooi. Er zal ook humor in.”

Het verhaal is geschreven door de grandiose acteur Joop Admiraal. De Nederlander heeft het zelf, met heel veel succes overigens, gespeeld. Het stuk werd bewerkt door Stefan Perceval. Die speelde in de jaren’80 zelf als 13-jarige in het tweede middelbaar voor een groepswerk godsdienst toen al een dialoog met zichzelf. Eén acteur die in twee rollen kruipt….het blijft een uitdaging. “Sien Eggers stijgt boven zichzelf uit in dit stuk”, klinkt het nog.

Het psychiatrisch ziekenhuis Asster werkte mee aan de realisatie van de voorstelling. Iemand van de organisatie zal om 19.30 uur een inleiding geven. Het stuk zelf begint om 20.15 uur.

 

“De verdienste aan deze voorstelling is dat ze niet gevoelig wil zijn of dramatiseert. Het is een respectvol portret, waar desondanks veel humor in zit.” (Greet Sels, De Standaard)

Datum: Donderdag 17/11/2022 (van 20.15 – 22 uur)

Prijs: €17/€14 (-26j of 5 UiTPASpunten)

Tickets via deze link:

https://apps.ticketmatic.com/widgets/de_bogaard/addtickets?event=273018619404#!/addtickets