Op zaterdag 1 april zullen Trudo (Jeugd)Koor en Trudo Theater(Jeugd) een bijzondere musical op het podium neerzetten in de schouwburg van het cultureel centrum van Sint-Truiden. Met coach Yorgo Fontaine en schrijfster Faye Jacquemin, en in hun kielzog een reeks enthousiaste Truiense acteurs uit de jeugd- en volwassenengroep, belooft dit weer een meesterstuk te worden op het podium.

“De Kleine Prinses is een verhaal vol magie”, vertelt toneelcoach Yorgo Fontaine. “Het werkt in op je verbeelding en het doet je helemaal wegdromen. Centraal in het verhaal staat Sara Crewe die een goed leven in India leidt, samen met haar toegewijde vader. Maar door de oorlog moet Sara’s vader naar het leger en zij zelf wordt naar New York gestuurd, naar een kostschool bij de strenge Miss Minchin.” Toneelschrijfster Faye Jacquemin is niet aan haar proefstuk toe. Eerder herschreef ze al stukken voor haar geliefde Trudo Theater zoals De Sneeuwkoningin en Romina en Julie.

Het TTJ bestaat uit jongeren en volwassenen uit de regio Sint-Truiden en repeteert wekelijks. Bij de toneelspelers zelf nemen de zenuwen een beetje toe omdat ze het erg goed willen doen. Het is de eerste keer dat TTJ in de schouwburgzaal haar stuk zal brengen.

Praktisch

Zaterdag 1 april om 20 uur in zaal Schouwburg, cc de bogaard, Sint-Truiden.

Tickets via onderstaande link aan 10 euro (-7 jaar gratis op vertoon van Kids ID).

https://www.artac.be/vierde-productie/