Eindelijk lachende gezichten op Stayen. De Kanaries namen in eigen huis de maat van rode lantaarn Seraing. Het werd 2-1, dankzij twee doelpunten van Gianni Bruno.

STVV startte het sterkst aan de wedstrijd. Toch keken beide doelmannen lange tijd werkloos toe. De thuisploeg moest het spel maken en dat liep niet van een leien dakje. Bruno kon de 1-0 tegen de netten trappen. Bij Seraing hadden ze echter een duwfout gezien op doelman Dietsch. De VAR greep deze keer niet in en zo was het STVV dat nu ook eens het voordeel van de twijfel kreeg. Net voorbij halfweg de eerste helft brak Bruno de ban met een laag schot uit de draai.

In de tweede helft testte Bruno meteen de vuisten van Dietsch. Daarna kwamen de Métallos beter in de wedstrijd, zonder grote kansen af te dwingen. Het waren de Kanaries die de beste kansen versierden. Dietsch belette Hayashi het scoren, Shibuabua keerde de rebound van Bruno van de lijn. Kort daarna bracht de Franse doelman opnieuw redding op een poging van de Truiense spits.

Het bleek uitstel van executie, want zeven minuten voor tijd knalde Bruno zijn tweede van de avond dan toch tegen de touwen. Zijn 14de doelpunt al dit seizoen. De late aansluitingstreffer van Marius was slechts een voetnoot. Voor Bernd Hollerbach is een overwinning altijd leuk. “Ik vind dat we heel goed hebben aangevallen”, aldus de STVV-coach. “Tot aan de 1-0 waren we zeer goed en daarna waren we wat passief. In de tweede helft hebben we veel kansen laten liggen. Dan hebben we de 2-0 gemaakt en ik denk dat het verdiend is. We waren vanaf het begin geconcentreerd.”

Foto’s © STVV