De zomeravonden van Sint-Truiden zijn eindelijk terug. De tweede editie lijkt nu al een succes te gaan worden. Sommige avonden zijn volzet. Kan je nog tickets bemachtigen? Het wordt genieten tot 7 augustus onder de abdijtoren in openlucht. Eén van de hoogtepunten wordt ongetwijfeld woensdagavond de voorstelling over wijlen Serge Gainsbourg, gebracht door topactrice Clara Cleymans. Daarmee plaatst Sint-Truiden zich even op nummer één in Vlaanderen als het op cultuur aankomt.

Het wordt de komende dagen ongetwijfeld genieten van intieme concerten en voorstellingen. De directeur van het Cultureel Centrum De Bogaard glundert. “Onze reeks zomeravonden kan je best vergelijken met een gezellig tuinfeest met live opvoeringen”, vertelt Véronique Moiës. “In openlucht op het kerkveld onder de abdijtoren staat het podium klaar. Daar komt deze week een waaier van sexy klassiek over pop tot familie, theater en comedy. Ons aanbod is bewust breed en divers. Voor sommige avonden zijn de tickets al uitverkocht.”

Gainsbourg

Er zijn wel nog wat plaatsen vrij voor woensdagavond. Samen met Cultuurcafé De Fwajee trok De Bogaard de kaart van een monument uit de Franse culturele geschiedenis: Serge Gainsbourg. Clara Cleymans zingt Gainsbourg, Jo Mahieu begeleidt haar op gitaar en Gainsbourg-biograaf Rudolf Hecke verklapt sappige anekdotes uit het wilde leven van hét enfant terrible van de Franse popmuziek. “Het is vooral de manier waarop Clara Cleymans samen met haar man Jo Mahieu het oeuvre van Serge Gainsbourg tot leven wekt, met prachtige, intieme vertolkingen, dat ons overtuigde”, weet Véronique Moiës. “Cleymans en Mahieu brengen op het podium altijd het beste in henzelf naar boven.”

Wild leven

Gainsbourg-biograaf Rudolf Hecke vertelt het verhaal achter de nummers en neemt je mee op wandel door het bijzondere leven van Gainsbourg. Die overleed in 1991 maar had een bijzonder boeiend en wild leven achter de rug. De dichter, zanger, componist, acteur en regisseur staat wereldwijd bekend om de ‘hijgplaat’ uit 1969 met Jane Birkin, ‘Je t’aime moi non plus’, maar had daarnaast een rijkelijk gevuld leven op alle vlakken. Tickets kunnen online via de website van De Bogaard aangekocht worden, of aan de kassa zelf. Voor 10 euro reis je doorheen het leven van Gainsbourg, iets wat nooit zal vervelen.

Tickets aan 10 euro voor ‘Gainsbourg’ kan je online bestellen via www.debogaard.be of aan de kassa – Aanvang 20.15 uur, abdijtoren 

Foto’s ©Rudi De Cock