Het gebeurt niet dikwijls meer dat een eigen Truiense vereniging Cultureel Centrum De Bogaard nog vol krijgt. Popkoor Vocal4’s deed het twee keer met hun wervelende eigen productie ‘Expeditie Sterrenstof’.

Voorzitter Jo Poelmans verwoordde het goed in zijn dankwoord na de show: “We waren van onze sokken geblazen toen we zagen dat beide voorstellingen op 3 weken uitverkocht waren”. Ook het publiek werd van zijn sokken geblazen door het optreden van het koor. ‘Het meest swingende koor van Sint-Truiden’ deed zijn naam alle eer aan en bracht een prachtig muzikaal verhaal. Zoals we gewoon zijn van het koor werd het een spektakel met alles erop en eraan. De jonge acteur Hendrik Briers vertolkte het hoofdpersonage op sublieme wijze, bijgestaan door Truiens rasacteur Didier Bessemans. Gunter Reniers zorgde voor net dat tikkeltje meer met enkele onontbeerlijke steminterventies. Het pakkende verhaal, geschreven en uitgewerkt door regisseur Jeroen Jean, nam publiek en koor mee voor een emotionele expeditie in de ruimte.

De reacties van de toehoorders over de prestatie van het koor zelf waren unaniem: “Gewoonweg schitterend!” Vocal4’s en kinder- en jeugdkoor MoosAmuze, beiden onder de kundige leiding van Dirk-Jan Kerris, brachten maar liefst 16 hedendaagse nummers allen passend in het thema van de avond. Hun eigen huisorkest ‘The Band’ met Maarten aan de piano, Dorian aan de gitaar, Thomas aan de basgitaar en Arno aan de drums begeleidde het koor “live on stage”.

Door het grote succes werd ook de generale repetitie toegankelijk gemaakt voor publiek. “Dat gaf ons de kans om nog een tweehonderd mensen een plaatsje te geven, en op deze manier ook 15 vrijkaarten te schenken aan de gebruikers van Wiric”, zegt een fiere ondervoorzitter Viviane Appeltants.