Na een spannende race in de wedstrijd ‘Sommelier of the Year 2023 van de provincie Limburg’ eindigt die met gelijke stand voor twee mannen die in Sint-Truiden en in Hasselt topklasse uitstralen. Pieter Béatse en Diederik Herbots stomen nu op naar de finale van 6 maart. Dan weten we wie de beste is in ons land.

Sint-Truiden en Hasselt staan plots in de spotlight dankzij Pieter Béatse en Diederik Herbots. Beide heren zijn gelijk geëindigd in de strijd om de titel ‘sommelier van de provincie Limburg’. Pieter (op foto rechts) is sommelier bij De Stadt van Luijk en Diederik bij Ogst in Hasselt. Misschien wordt één van hen op 6 maart verkozen tot beste sommelier van België. Beide wijnchamps eindigden samen op de eerste plaats voor de Limburgse provincie in de strijd om het sommelierschap.

De verkiezing kent een erg succesvolle 13e editie. Ruim 12.500 gastronomieliefhebbers brachten hun stem uit. Binnen elke provincie werden de drie besten op de rooster gelegd inzake hun sommelierschap en hun kennis aangaande bijhorende, passende gerechten bij bepaalde wijnen en bieren, inclusief de keuze van de glazen. Wat past er het best bij een voorgerecht van tomaat met Oostendse grijze garnalen? En welke van de vijf wijnen hoort het best thuis bij scharretong met Nieuwpoortse grijze garnalen met een salsa van Chant d’Eole brut & dulse?

Pieter Béatse van De Stadt van Luijk klinkt fier: “Woensdagnamiddag ben ik na een kleine food & beverage competitie door een Ex Aequo samen met Diederik Herbots van restaurant Ogst uitgeroepen tot “Sommelier of the year 2023” voor de Provincie Limburg. Ik dank iedereen die voor mij gestemd heeft en het mogelijk heeft gemaakt voor mij om deze titel te mogen dragen op dit moment in mijn carrière.”

Het is nu spannend afwachten en aftellen naar 6 maart. Dan weten we wie de laureaat wordt van ‘beste sommelier van het land’.

In beeld: Diederik en Pieter zijn samen dé topsommeliers van Limburg – ©TruiensNieuws