In Estacion Catorce, de nieuwste film van regisseur Elena Ramirez, wordt het publiek betoverd door een intrigerende mix van mystiek en avontuur in het schilderachtige Mexicaanse stadje Real de Catorce. Nu dinsdag 23 januari wordt de film eenmalig vertoond in onze regio, en dat in CC De Bogaard in Sint-Truiden.

De cinematografie is adembenemend, met verlaten straten en oude gebouwen als decor voor het bovennatuurlijke verhaal. De film combineert op meesterlijke wijze folklore en hedendaagse elementen, creërend een betoverende en raadselachtige sfeer. De getalenteerde cast, waaronder Ana Hernandez en Javier Morales, brengt de personages tot leven met diepgang en emotie, wat bijdraagt aan de betrokkenheid van het publiek. Estacion Catorce exploreert niet alleen visuele pracht, maar ook diepere thema’s, zoals de grenzen tussen realiteit en verbeelding, tijd, en de kracht van geloof. Met lovende kritieken op internationale filmfestivals belooft de film een memorabele ervaring te zijn, een must-see voor liefhebbers van cinematografisch vakmanschap en meeslepende verhalen.

Het verhaal

In Estación Catorce, gelegen in San Luis Potosí, Mexico, stopt geen enkele trein meer, maar dagelijks razen goederentreinen voorbij. De 7-jarige Luis woont er met zijn familie en vormt het hart van het verhaal dat de groeipijnen van het jongetje belicht, vooral zijn vragen over het gedrag van zijn vader. De film, die doet denken aan ‘Ladri di biciclette’ uit 1948, schildert een aangrijpend portret van de hechte relatie tussen Luis en zijn vader, die het beste voorheeft met zijn zoon.

Praktisch

Vertoning op dinsdag 23 januari om 20.15 uur in CC De Bogaard, de schouwburgzaal

Tickets enkel ineens aan de inkom ter plaatse. Basistarief: 8 euro.