De Soroptimisten en Lions Sint-Truiden hebben afgelopen vrijdagavond de handen ineengeslagen voor een grootschalig benefietfeest. Het evenement, getiteld Benefiet Magnifiek – Dinner & Dance, vond plaats in feestzaal De Waterhoek in Geetbets en had als doel geld in te zamelen voor het Julie Smeets Fonds binnen YAR-Vlaanderen. Beide verenigingen konden samen 20.000 euro overhandigen aan stichter-bezieler Guy Smeets van het Julie Smeets Fonds.

De avond begon met een heerlijk en gezellig diner, waar vrienden en supporters van de goede zaak samenkwamen. Na het diner barstte het feest los met optredens van de live band Silk Avenue en DJ, die ervoor zorgden dat de dansvloer goed gevuld bleef. Om de avond extra glans te geven, werd er een veiling georganiseerd van kunstwerken en juwelen. Drie lokale kunstenaars, Charly Van Zwijgenhoven, Didier Punie en Raf Roufflaer, doneerden elk een signatuurwerk. Deze werken trokken veel belangstelling en vonden voor mooie prijzen een nieuwe thuis. Daarnaast droegen vier juweliers uit Sint-Truiden en omstreken bij aan de veiling: Yans, Degeneffe, Willems en Ann Buntinx schonken elk een prachtig juweel. Ook deze sieraden wisselden voor aanzienlijke bedragen van eigenaar.

Genereus

Dankzij de genereuze bijdragen van sponsors en de enthousiaste inzet van de aanwezigen, werd er een fantastische opbrengst van 20.000 euro gerealiseerd. Dit bedrag werd dezelfde avond nog met trots overhandigd aan Guy Smeets, de initiatiefnemer van het Julie Smeets Fonds binnen YAR, Youth at Risk, dat zich inzet voor jongeren met problemen in diverse levensdomeinen. Door middel van professionele begeleiding en vrijwilligerswerk biedt YAR jongeren de steun en het vertrouwen om een nieuwe weg in te slaan. Een van hun huidige projecten is het aanschaffen van een woning in Hasselt om jongeren tijdelijk een veilig onderkomen te bieden. De opbrengst van 20.000 euro zal een waardevolle bijdrage leveren aan dit doel. Guy Smeets verloor zijn dochter Julie twee jaar geleden na een verkeersongeval. Ze was 22 jaar oud.