Het overlijden van gemeenteraadslid en oud-schepen Roger Clerinx (74) zindert nog na in de Binkenstad. Op de maandelijkse gemeenteraad bracht Serge Gumienny namens de Open Vld-fractie een hulde aan de zachtmoedige en volkse mens Roger, en de politicus die een bruggenbouwer was. Het lokaal bestuur Sint-Truiden legt een rouwregister in het stadhuis ter nagedachtenis.

De gemeenteraadszitting van maandag 24 april begon met een hulde aan wijlen Roger Clerinx. Vanuit de aangeslagen Open Vld-fractie nam Serge Gumienny het woord. Daarna volgde er één minuut stilte. In zijn mijmering hield Gumienny halt bij de mens Roger en de politicus. Dit waren zijn woorden:

Vandaag staan wij in deze raadszaal met neergebogen hoofd. Aangeslagen en enorm verdrietig kijkend naar de lege stoel van Roger. Hij was een fantastische en warme man. Man van het volk. Mens door maar vooral voor de mensen. Roger was erg geëngageerd in het verenigingsleven, stond altijd klaar om te helpen. Hij was positief ingesteld en had steeds voor iedereen een vriendelijk woord over. Dit bracht hem natuurlijk naar de politiek. Sint-Truiden erkende zijn vriendelijkheid en dienstbaarheid en dat vertaalde zich in een politiek mandaat als gemeenteraadslid en schepen. Een mandaat dat hij steeds – ook in de periode dat hij ziek was – met glans heeft vervuld.

Roger was een politieker met een groot blauw hart maar hij was vooral een bruggenbouwer over de politieke partijgrenzen heen. Dat sierde hem en heeft hem veel appreciatie binnen maar ook buiten deze raadszaal opgeleverd. Roger, wij moeten nu verder zonder u. We moeten voort. Zo zou je het zelf ook gewild hebben. Onze Open VLD-fractie, deze gemeenteraad en bij uitbreiding de Truiense gemeenschap gaan u enorm hard missen. Bedankt voor alles. We wensen de familie en naaste vrienden van Roger heel veel sterkte bij dit grote verlies.”

Rouwregister

Het lokaal bestuur Sint-Truiden legt een rouwregister in het stadhuis ter nagedachtenis van de gewezen schepen en gemeenteraadslid. Voor wie zijn of haar deelneming wil betuigen, is het rouwregister op volgende dagen geopend in het stadhuis op de Grote Markt:

Dinsdag 25 april, van 9u tot 12u en van 14u tot 17u

Woensdag 26 april, van 9u tot 12u en van 14u tot 17u.