Voorzitter Ludo Van Beeck (74) is maar liefst 60 jaar lid van de Truidense basketbalclub KSTBB. De laatste 16 jaar was hij ook voorzitter maar die functie geeft hij binnenkort op. “Ik word net als de club 75 jaar. Er is een tijd van komen en een van gaan. Maar ik word een vurige sympathisant!” De club moet nu op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wie durft, wie wil, wie kan deze grote schoenen vullen?

Wat in 1947 begon als een ‘matchke voor de fun’, groeide snel uit tot een Limburgse topclub in de basketbalwereld: KSTBB uit Sint-Truiden. Ludo Van Beeck is er reeds zestig jaar lang gepassioneerd lid en de laatste 16 jaar ook voorzitter van de club die straks 75 jaar bestaat. Van Beeck trekt een streep onder het voorzitterschap: “Ik ben net zo oud als de club, dus het wordt tijd om de fakkel door te geven. Het is genoeg geweest. We hebben een goed draaiende club met een 9-koppig bestuur, 15 ploegen en een feestcomité. Die hebben dringend een nieuwe voorzitter nodig. Vóór 15 juni moeten we bij de Bond het nieuwe bestuur doorgeven. Ik hoop dat we iemand vinden.”

Het bestuur lijkt te beseffen dat ze een mastodont gaan verliezen. “De fakkel van Ludo overnemen wordt niet evident. Het vuur van Ludo voor het Koninklijke Sint-Truidense Basketbal heeft 60 jaar lang non-stop gloeiend heet gestaan. We verwachten niet dat de nieuwe voorzitter alle know-how van Ludo bezit. Maar de passie voor geel & blauw is een absolute must.” Ludo zelf heeft ook zijn idee over het voorzitterschap: “Je moet als voorzitter veel lijfelijk aanwezig zijn vind ik. En empathie tonen want er zijn natuurlijk verschillende meningen over waar het met de club naartoe moet. En natuurlijk een flinke portie gezonde ambitie, dat is onontbeerlijk.” De anderen noemen hem nu al de ere-voorzitter. “Ik heb die lovende woorden gelezen, ja, en natuurlijk wil ik dat worden, maar ik ben op de eerste plaats een vurige sympathisant”, aldus Van Beeck.

Kandidaten voor het voorzitterschap richten een gemotiveerd schrijven naar info@kstbb.be

Het dagelijks bestuur zal uit alle kandidaten de meest geschikte voorzitter kiezen.