Buurtcomité Boomgaardenstraat
Sinds oktober is er een nieuwe verenging in Sint-Truiden: het Buurtcomité Boomgaardenstraat. De Boomgaardenstraat is een rustige straat met beperkte toegang, vlak achter het station.

Het Buurtcomité Boomgaardenstraat richt zich naar de ganse buurt. In de Boomgaardenstraat wonen vele jonge gezinnen met kindjes. Heden mag er geen knuffel gegeven worden, een koffie gedronken worden bij de buren, samen binnenzitten, …Om deze situatie te doorbreken hebben de bewoners van de Boomgaardenstraat onlangs hun straat verlicht met lampjes, als teken van hoop, verbondenheid en solidariteit.

Wie houdt er niet van om samen gezellig te genieten of activiteiten te doen? De plannen zijn al groots. Denken we maar aan een rommelmarkt, Sinterklaas of de Kerstman die misschien langs komt, het maken van Kerstbomen in hout, een mooie lichtshow, … De uitvoering hangt natuurlijk af van de mogelijkheden. Het was wel raar om bij Halloween een spook te zien rondwandelen die al die lieve kindjes snoepjes aan huis bracht…

De eerst volgende activiteit heeft natuurlijk te maken met Sinterklaas. Het Buurtcomité hoopt dat Sinterklaas en de Pieten hun klederen tijdig terugvinden. Wie eventueel de Sint of Pieten kan helpen met het vinden van klederen, al is het 1 dagje mag dit steeds laten weten aan onze voorzitter. Zo zoekt het comité ook een gulle schenker om de lieve Sint voldoende cadeautjes te bezorgen zodat het een onvergetelijke Sinterklaas wordt in de Boomgaardenstraat. De kindjes mogen alvast mooie tekeningen maken en voor het raam plaatsen. We kijken er alvast naar uit.

Hierna volgt de Kerst. Hiervoor zoekt het Buurtcomité Boomgaardenstraat houten paletten om hiervan mooie Kerstbomen te maken. Om de boompjes te versieren heb je natuurlijk ook veel verlichting nodig. Deze is ook steeds welkom.

©Mediahaspengouw

Contactgegevens
Ruben Hauquier, voorzitter Buurtcomité Boomgaardenstraat, buurtcomiteboomgaardenstraat@gmail.com, Facebook Buurtcomité Boomgaardenstraat

Buurtcafé
Na Coronatijd wenst mevrouw Claudia Ghysdael van het Buurtcomité Boomgaardenstraat een Buurtcafé te openen in school Momentum te Sint-Truiden. Deze buurtcafé zal wekelijks geopend worden en brengt de buurt samen. Het is eveneens de bedoeling om allerlei activiteiten te organiseren zoals pompoen snijden, kerstbomen maken, bloemschikken, … Indien je bepaalde voorstellen hebt mag je deze steeds bezorgen. Dit initiatief wordt gedragen door mevrouw Claudia Ghysdael van het Buurtcomité Boomgaardenstraat.

Contactgegevens
Claudia Ghysdael, 0479 85 38 66, buurtcomiteboomgaardenstraat@gmail.com, Facebook Buurtcomité Boomgaardenstraat

©Mediahaspengouw