Op 11 juni vertrekken Jan Bonné en Johan Benaets, met in hun kielzog nog 15 fietsers, voor een tocht van 870 kilometer ten voordele van kinderen met diabetes. “Ons doel is hun vakantiekamp mee te financieren”, zegt Jan Bonné.

Bonné en Benaets, in Zepperen gewoon bekend als Jan en Johan, zullen op 11 juni vertrekken voor een fietstocht van exact 869,7 kilometer. De gesponsorde tocht zal fondsen opbrengen om vakantiekampen voor diabeteskinderen te kunnen financieren. Jan Bonné is zelf diabetespatiënt. Hij vertelt over zijn motivatie om te fietsen: “Die kinderen hebben het niet altijd gemakkelijk, bijvoorbeeld op financieel vlak. We willen hen steunen om deel te nemen aan sport- of vakantiekampen op maat. Daar leren ze van elkaar en worden ze medisch ondersteund. Elke 380 euro geeft een kind of jongere de kans om mee op vakantie te gaan.”

Om de nodige fondsen te verzamelen organiseerden de Zepperenaren alvast een wandel- en fietsdag. Vanuit de Veva, het Zepperse ontmoetingscentrum, vertrokken ze om uitgestippelde wandel- en fietstochten te maken van 7 tot 100 kilometer. “In totaal werden door de Zepperenaren 8.659 kilometer afgelegd op die ene zaterdag. Voor die steun zijn we Zepperen en de verenigingen, de Landelijke Gilde en Ferm Zepperen, die zich achter het project schaarden, enorm dankbaar”, besluit Jan Bonné.