Bo Hogenboom, een prominente handbalspeelster bij Handbal Sint-Truiden, staat voor een uitdagende periode van revalidatie na een blessure aan haar knie. De sportieve strijd waar ze zo van houdt, wordt tijdelijk onderbroken door een gescheurde voorste kruisband en een letsel aan de binnenste knieband. Gelukkig lijkt de binnenste meniscus momenteel intact te zijn, wat een lichtpuntje is te midden van deze uitdaging. Bo liep de kwetsuur op in het heetst van de strijd tijdens de tweede helft in de Bekerfinale.

Bo deelt openhartig haar verwachtingen en plannen voor de revalidatieperiode. Ze anticipeert op een revalidatietijd van 9 tot 12 maanden na de operatie. Hoewel ze zichzelf richt op een periode van 12 maanden, blijft ze optimistisch en staat ze open voor de mogelijkheid om eerder terug te keren naar het veld, indien haar herstel voorspoedig verloopt. “Tuurlijk baal ik enorm,” erkent Bo, “omdat ik weet dat dit een lange revalidatie gaat worden en ik graag mijn steentje wilde bijdragen aan de strijd om het kampioenschap. Maar deze blessure is een risico van het vak. Het handballen is nu eenmaal een pivoterende en explosieve sport.”

Ondanks de teleurstelling klinkt Bo vastberaden. “Ik ga er in ieder geval alles aan doen om sterker terug te komen,” verklaart ze vastberaden. De komende maanden zullen Bo Hogenboom uitdagen op zowel fysiek als mentaal vlak, maar haar vastberadenheid en toewijding aan haar herstel bieden een bron van hoop en inspiratie voor iedereen die haar volgt. Handbal Sint-Truiden en haar supporters kijken reikhalzend uit naar het moment waarop Bo weer schittert op het veld, sterker en vastberadener dan ooit tevoren.

Lees ook

https://www.truiensnieuws.be/sport/bo-hogenboom-na-ernstige-knieblessure-mooi-om-te-zien-hoe-we-als-team-in-die-tweede-helft-de-beker-binnenhaalden-en-ik-hoop-dat-de-uitslag-van-mijn-knie-gaat-meevallen/

Hoe Sint-Truiden de Beker van België won…

Handbal Sint-Truiden. Dames winnen de Beker van België!

Een bezorgde blik van trainer Jo Delpire na de kwalijke val van Bo