Verrassing voor de trouwe luisteraars van Trudo FM. Donderdagmiddag klonk er plots een frisse, nieuwe stem op de radio. Truienaar Seppe Dewael kroop in de studio in de Kazernestraat voor de eerste keer achter de microfoon om ‘Studio Kanarie’ te presenteren. “We gaan de thuiswedstrijden van STVV live verslaan. Ik heb er ontzettend veel zin in”, aldus Dewael.

Trudo FM en Media Haspengouw pakken zondag om 18 uur uit met een nieuw sportprogramma, Studio Kanarie. Presentator van dienst is de 23-jarige Seppe Dewael. “We starten altijd met een voorbeschouwing voor de wedstrijd begint”, vertelt Seppe. Tijdens de wedstrijd voorzie ik live commentaar zodat mensen die de wedstrijd niet kunnen bijwonen, ze toch ineens rechtstreeks meekrijgen.” Om zeker te zijn dat alles vlot verloopt testte Seppe afgelopen donderdag onverwachts live de studio uit. “Een fijne kerel met een rustige, aangename stem”, vult Tom Coppens van het Trudo FM-bestuur aan. “Telkens STVV thuis speelt voorzien we een uitzending van Studio Kanarie. Nu zondag zal dat vanuit de Kazernestraat gebeuren, en vanaf de volgende thuiswedstrijd vanuit het stadion zelf. De technische kant van de zaak daar is bijna rond.”

Seppe studeerde af als journalist en werkt al twee jaar voor Eleven DAZN bij het social media team. “Ik ben altijd gepassioneerd geweest door voetbal”, aldus Seppe. “Zowel voetbal spelen maar ook naar een wedstrijd kijken vind ik fantastisch. Daarnaast speel ik al eens graag een spelletje darts. Maar STVV blijft mijn passie, en dat al van in mijn kindertijd.”

Studio Kanarie, nu zondag 17 september vanaf 18 uur, live verslaggeving op Trudo FM via online www.trudofm.be of op de radio via 105.2 (Sint-Truiden stad) of 105.6 (Haspengouw). De wedstrijd zelf begint om 19.15 uur: STVV – KV Mechelen.

In beeld – Truienaar Seppe Dewael kroop donderdag al eens achter de microfoon om zijn eerste ‘Studio Kanarie’ te presenteren, met geconcentreerde blik. “Hij klinkt top”,  reageerden de radiocollega’s achteraf. © Rudi De Cock