We zijn vertrokken voor aangenaam en zonnig nazomerweer. Het kwik stijgt in de loop van de voormiddag vlotjes om kort na de middag af te klokken op 27 graden. In tegenstelling tot de drukkende warmte die we hebben gehad zal het nu aangenaam aanvoelen.  Vanavond koelt het snel af en neemt de bewolking toe. Er kunnen in de nacht naar zondag regen- of onweersbuien voorkomen. De minima liggen tussen 14 en 18 graden. De wind is meestal zwak uit een veranderlijke richting.

Zondagochtend wordt het, na het optrekken van lage bewolking vanuit het zuiden, vrij zonnig met wat hoge bewolking. Het blijft wellicht het grootste deel van de dag droog, maar tegen de late avond neemt de onweerskans toe. De maximumtemperatuur hangt rond 25 graden in Haspengouw. Over het algemeen waait er een matige oostenwind.

Maandag verloopt wisselvallig en onstabiel met zwaarbewolkte perioden en plaatselijk onweersbuien, maar ook enkele zonnige momenten zullen aan bod komen bij 23 graden. De wind is over het algemeen matig uit het zuiden. Ook dinsdag blijft het wisselvallig met zonnige perioden maar ook met buien en  zwaarbewolkte momenten bij 20 graden. De wind wakkert aan.