• De weersverwachting – 1 januari, 8 uur

Vandaag zondag wordt het zwaarbewolkt met eerst wat plaatselijke regen. In de namiddag trekken er regenzones over Vlaanderen, deels ook over Limburg. De maxima worden tijdens de ochtenduren bereikt en klokken af op 14 of 15 graden. En heel atypisch, in de loop van de namiddag daalt het kwik met enkele graden en wordt het iets minder zacht. De matige zuidwestenwind neemt stilaan in kracht af.

Ook vanavond en in de nacht naar maandag valt er flink wat regen met een zwakke wind. De minima schommelen tussen 8 en 11 graden.

Maandag zwabbert er een regenzone over onze regio, waarbij er plaatselijk veel regen kan vallen. Er is nog onzekerheid over de precieze locatie, maar wellicht valt de meeste neerslag over het centrum van het land. We krijgen hetzelfde uitzonderlijke scenario als we naar de temperaturen kijken. De maxima worden in Haspengouw al tijdens de ochtend bereikt, ongeveer 14 graden. In de loop van de namiddag daalt het kwik richting 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot zuidwest.

Dinsdag blijft het droog met soms brede opklaringen. In de loop van de late namiddag neemt de bewolking toe. De maxima liggen opnieuw rond 10 graden bij een matige zuidelijke wind.

Foto © Rudi De Cock