Vandaag donderdag is het eerst droog met nevel en plaatselijk mist. Al vrij snel neemt de bewolking toe en in de loop van de dag trekt een zwakke regenzone over Zuid-Limburg. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien bij een maximum van 13 graden en een voelbare zuidoostenwind. Vannacht doorkruist een nieuwe regenzone Haspengouw. Het kwik daalt naar 8 graden.

Vrijdagochtend is er veel lage bewolking, maar op de meeste plaatsen is het droog. Geleidelijk krijgen we opklaringen, maar een bui valt niet uit te sluiten. Het kwik strandt op 14 graden in Zuid-Limburg. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten. Er zijn rukwinden mogelijk tot 50 km/h.

Pakken wat je kan krijgen

In de komende dagen en in de herfstvakantie krijgen we wisselvallig weer. Het herfstweer van de laatste dagen zal aanhouden met regenzones maar tussendoor ook opklaringen. Maandag belooft momenteel zelfs overwegend zonnig te worden. Het zijn die goede momenten met mooie, droge periodes met opklaringen en zonneschijn die je toch kunnen doen genieten van een buitenwandeling, met de laarzen in de koffer. “Pakken wat je kan krijgen”, vinden we.

Beeld ©Freepik