• Vrijdag 8 september, 6 uur

Vandaag is het opnieuw zonnig en zeer warm. Het kwik klimt naar 31 graden in Haspengouw. Er staat een zwakke zuidelijke of veranderlijke wind.

Vanavond en vannacht blijft het rustig, helder en zeer aangenaam met verfrissende temperaturen tussen 14 en 19 graden. De wind blijft zwak en veranderlijk.

Zaterdag staan zon en warmte opnieuw op het programma, met deze keer zelfs 32 graden op de thermometer. De wind staat zwak uit het zuiden.

Zondag blijft het zonnig, met geleidelijk wat meer hoge wolkenvelden. De hitte blijft maar gaan met 31 graden in Zuid-Limburg. De wind is meestal zwak tot soms matig uit zuidzuidoost.

Maandag is het zonnig met geleidelijk meer hoge bewolking. In de loop van de dag verschijnen er ook meer stapelwolken en groeit de kans op enkele buien. Vanaf maandag komt het kwik niet langer boven die 30-graden-grens, maar blijft ze in Haspengouw hangen op 28 graden. De wind waait meestal zwak. Tijdens de nacht van maandag op dinsdag kunnen felle onweersbuien over het land trekken, maar daarover krijg je maandag een update.