• vrijdag 25 augustus, 6 uur

We zijn er gisteren (donderdag) goed doorgekomen. De kracht van de storm week af naar het zuiden van ons land en vooral naar Noord-Frankrijk. Omgewaaide bomen, hagelbollen,… we zijn er voorlopig aan ontsnapt. Want er is meer op komst.

Vandaag begint de dag zonnig maar we krijgen al snel een mix van afwisselend opklaringen en zon, met zwaarbewolkte perioden met buien, die intens en onweerachtig kunnen zijn, met hevige regenval. Tussendoor zijn er in Haspengouw ook wat droge en zonnige momenten bij met 24 graden op de thermometer. De wind waait eerst zwak en neemt in de loop van de dag iets in kracht toe.

Frisser

Vannacht zijn er regelmatig buien. Ook zaterdag is er veel bewolking met afwisselend opklaringen en regenbuien. Dat scenario geldt zelfs voor de komende week. Dus ja, er is soms zon, maar ook de buien zijn nooit ver weg. Het wordt ook frisser. Het kwik zakt vrijdag al naar 24 graden en vanaf zaterdag wordt dat 20 graden. Dat blijft zo de komende week. Het lijkt erop dat ze hierboven al van de zomervakantie afscheid hebben genomen.