Vandaag starten we rustig en droog in Haspengouw. In de loop van de (na)middag verwachten we matige regen met tussendoor enkele opklaringen, maar later opnieuw buien die zelfs onweerachtig kunnen zijn. Het blijft fris voor de tijd van het jaar omdat het kwik afklopt op amper 19 graden. De wind waait matig tot sterker, zo’n 40 km/u. Vanavond en vannacht trekken er buien van west naar oost over Zuid-Limburg bij minima tussen 10 en 15 graden. De wind is matig tot zwak.

Zondag is het vaak zwaarbewolkt en zeer winderig met regen of buien, eventueel met enkele donderslagen. In de loop van de namiddag of avond wordt het droger met soms opklaringen. Het is opnieuw fris met 18 graden. Bovendien waait er een matige tot vrij krachtige wind uit noordwesten. We verwachten rukwinden tot 60 km/u.

Maandag wisselen zon en wolken elkaar af. Tussendoor verwachten we nog enkele buitjes, maar veel minder dan tijdens het weekend. Bij maxima van 15 tot 20 graden wordt het iets zachter. Er waait een matige westenwind.

Dinsdag is het opnieuw wisselend bewolkt met enkele lichte geïsoleerde buien. De maximumtemperatuur klimt stilaan naar 21 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Vanaf woensdag neemt de zon het  roer eindelijk over met 23 graden in Haspengouw. Zeker nog tot en met vrijdag blijft het mooi, zonnig, zomers weer.

Foto © Andrea Vandevoordt