Het schepencollege van Tongeren leverde recent een omgevingsvergunning af voor de bouw van een McDonald’s langs de Maastrichtersteenweg, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E313. Het fastfoodrestaurant opent de deuren al in het najaar van 2023.

Johnny Vrancken, schepen van Ruimtelijke Ordening bevestigt: “Vorige week leverden we de vergunning af voor de bouw van het McDonald’s fastfoodrestaurant langs de Maastrichtersteenweg. Het complex wordt gebouwd op het voormalige terrein van restaurant ‘De Pauze’. Het project wordt ontwikkeld door Christopher Kumpen en Steps & C° Real Estate.” De keten zelf laat er geen gras over groeien. “Eind maart starten de sloopwerken van het huidige restaurant ‘De Pauze’. Daarna volgt de bouw van ons restaurant”, aldus een woordvoerder. “Het nieuwe restaurant omvat één bouwlaag met een plat dak. De bestaande parking wordt volledig heraangelegd. Op de site komt er ook een houten fietsenstalling, een sorteerlokaal en een hoogspanningscabine.” Burgemeester-in-herstel Patrick Dewael vult aan: ”Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid en de economie in onze stad. Het 500 vierkante meter groot restaurant komt op een ideale locatie dichtbij het op- en afrittencomplex E314. Het zal ongetwijfeld een succes worden waar heel veel jonge Tongenaren een job kunnen vinden met diverse profielen.”

Bij McDonalds onderstrepen ze de duurzaamheid. “Dit nieuwe restaurant zal op zonnepanelen draaien die worden aangevuld met 100% groene energie. Daarnaast zorgen LED-verlichting en energiezuinige toestellen voor een behoorlijke energiebesparing. De Green Truck sorteert en transporteer alle keukenafval in 6 verschillende deelstromen. Het afval wordt op zijn beurt verwerkt en hergebruikt. En op de parking komen er oplaadpunten voor elektrische wagens.”