Het toerisme in Sint-Truiden maakt zich met een nieuwe ontdekkingsgids klaar voor het komende seizoen. In een gids van 88 pagina’s werden de activiteiten gebundeld die van de regio een aantrekkelijke toeristische bestemming moeten maken.

Een gezellig stadscentrum vol monumenten en erfgoed te midden van velden en boomgaarden. Dat is de rode draad doorheen de nieuwe toeristische gids. “Onze regio is het paradijs voor fietsers en wandelaars”, vertelt schepen van Toerisme, Nina Kvikvinia. “Mensen komen om te onthaasten en te genieten van een cultureel en culinair aanbod. Het magazine doet je goesting krijgen om onze stad te ontdekken. De vele monumenten en het prachtig historisch erfgoed zijn van onschatbare waarde. Het hele jaar door kan je overdag de monumenten bezoeken met de Trudopas. Daarnaast willen we onze streekproducenten waaronder onze brouwerijen en wijndomeinen promoten omdat we vaststellen dat al maar meer toeristen kiezen voor deze vorm van beleving.”

Opvallend en ook interessant voor de inwoners van Sint-Truiden is dat je in de zomer in de Minderbroederskerk uit een pop-up escaperoom kan proberen te ontsnappen. Verder is er een ‘slow cabin’ waarin je kan overnachten, midden in de Haspengouwse natuur. Tenslotte zijn er activiteiten voorzien rond de 25-jarige erkenning als Unesco Werelderfgoed van het Begijnhof.