Basisschool Sint-Rita op de Gazosite sluit de lesweken voor de krokusvakantie af met een carnavalsdag. Die traditie wordt sterk bekrachtigd met een zelfgemaakte carnavalshit: “Confetti op de gangen!” Je kan hem op de Facebook-pagina’s van TruiensNieuws bekijken, ook als je geen account hebt.

“We kijken er naar uit om te feesten en van de stoet genieten”, vertelt leerkracht Mieke Haven. “We vieren graag carnaval op onze fijne Sint-Ritaschool. Onlangs zijn onze alter ego’s van onder het stof gekropen en sloegen Master K., Master G., Master T. en Missy M. de handen in elkaar. We vlogen in onze pen en smeerden onze stembanden.”

Het resultaat is een knappe carnavalshit met bijhorende videoclip. “We hebben enorm veel plezier gemaakt bij de productie ervan. Onze leerlingen zijn trouwens laaiend enthousiast wanneer we een carnavalsliedje maken en zingen dan uit volle borst mee. Hier doen we het voor!” In het clipje zien we een bezorgde directeur Kempeneers die in het echt natuurlijk blij is met dit initiatief, en een verrassende solo in het midden van de plaat door Missy M. ofte juf Mieke.

Vrijdag start het carnavalsgebeuren met een bezoek van de Orde van de Commeduur. In de namiddag is er een carnavalsparty op de speelplaats.