Vandaag werd de nieuwe editie van de Michelingids voorgesteld. Zestien restaurants kaapten hun eerste Michelinster weg. Het Truiense restaurant Aurum met topchef Gary Kirchens is bij de gelukkigen. En terecht!

In de nieuwste editie van de prestigieuze gids kaapt chef Gary Kirchens zijn eerste Michelinster weg. Het restaurant van het kasteel van Ordingen wordt geroemd. “Wat een mooie renaissancesetting”, klinkt het bij Michelin. “De jeugdige aanpak van klassieke gerechten is duidelijk aanwezig. Het product wordt op een voetstuk gezet en de chef geeft een eigen interpretatie aan de gerechten. Aurum is een zaak met klasse, tot in de kleinste details.”

Geen verrassing

Dat het er ooit moest van komen was al langer duidelijk. Gary werd twee jaar geleden binnengehaald vanuit Brussel. Hij ontwikkelde in de keuken, samen met een volledig team, een dynamiek waarbij lokale producten mee opgaan in zijn ervaring en inzichten van de voorbije jaren. De jonge chef de cuisine heeft de voorbije jaren zijn sporen verdiend in o.a. Le Strato in Courchevel en bij Osustau de Baumanière, restaurants met 2 Michelin-sterren. Na restaurant ‘V’ in Parijs, met drie Michelin-sterren, ging hij aan de slag in Villa Lorraine. Zelf woont Kirchens nog in Brussel, maar is zeer gecharmeerd door Haspengouw. Twee jaar na de start van het nieuwe restaurant onder de naam Aurum, wat naar goud verwijst, is er nu een zeer verdiende Michelin-ster voor Kirchens.

In beeld: Gary Kirchens (links) bij de presentatie van de nieuwe gin van Thomas Buffel (rechts) voor het restaurant. “Ik ben daar graag bij maar mijn avontuur begint elke dag in de keuken”, aldus Kirchens – Foto’s ©Rudi De Cock