Sint-Truiden in diepe rouw

Dierenarts Evi Vandersmissen (40) uit Brustem (Sint-Truiden) is maandag overleden. Samen met haar echtgenoot Sven Tinlot (45) werd ze zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht na een ongeluk tijdens een menwedstrijd in Linden (Lubbeek). Namens de redactie en onze lezers wensen wij haar echtgenoot Sven en de families van het koppel veel sterkte bij dit zware verlies.

Het ongeluk vond afgelopen weekend plaats tijdens een zogenaamde ‘menwedstrijd’ waarbij een paard voor een kar wordt gespannen, en de twee ruiters er allerlei proeven mee moeten afleggen. Toen het paard tijdens de rit fel schrok en op hol sloeg, werd het koppel uit de kar geslingerd en kwamen ze zwaar ten val tegen een muur. Tot overmaat van ramp kwam de kar nadien nog eens op hen terecht. Het koppel werd naar het ziekenhuis Gasthuisberg van Leuven overgebracht met zware verwondingen. Sven liep zware breuken op. Hij heeft intussen al enkele ingrepen ondergaan. Evi bleek er het ergst aan toe omdat ze vooral een zwaar hersenletsel had, en verkeerde in levensgevaar. Na overleg met de familie maandag werd de beademing stopgezet. Haar organen werden afgestaan.

Ervaren

Sven is stadsarbeider in Sint-Truiden en zijn vrouw Evi is dierenarts in deelgemeente Brustem. Ze zijn al jaren fervente paardensportliefhebbers. Hun interesse is vooral de mensport. Als team deden ze mee in 2019 aan het WK ponymennen in Kisbér Aszar in Hongarije. Het koppel had veel ervaring. Ook alle veiligheidsvoorschriften werden perfect opgevolgd.

Ze maakten al eens een ritje op de vlakte aan de torenburcht (zie frontfoto). Onlangs vierden ze nog hun tiende huwelijksverjaardag.

Er kwamen massaal veel aanmoedigingen en steunbetuigingen na het ongeval. Evi stond bekend als een fijne, gemotiveerde dierenarts in Brustem. Haar overlijden lokt veel reacties uit; er is veel verdriet en ongeloof. Ze was graag gezien, geliefd. Sint-Truiden verkeert in diepe rouw.

Foto’s – © Siri Briot (Aest Eloriel Border Collies)
Frontfoto – © Rudi De Cock