Een 28-jarige man uit Sint-Truiden is door de rechtbank in Hasselt veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens oplichting van acht klanten. De veroordeelde nam voorschotten voor tatoeages, maar kwam vervolgens met excuses waarom hij de beloofde tatoeages niet kon zetten of afwerken.

De man, die inmiddels naar Aarschot is verhuisd, was niet aanwezig op het proces. Desondanks waren meerdere slachtoffers aanwezig om hun geld terug te eisen. Een van hen vertelde dat telkens als er een afspraak was, de veroordeelde met een nieuw excuus kwam. Het ging van vergeten items tot plotselinge familieaangelegenheden die zijn aanwezigheid elders vereisten. Uiteindelijk ontving geen van de gedupeerden een tatoeage, maar ze raakten wel gezamenlijk ruim 1.300 euro kwijt. Een ander slachtoffer betaalde een voorschot voor tatoeëermateriaal, maar ontving nooit iets.

Volgens de rechtbank deed de veroordeelde zich in 2022 ook al voor als werknemer van een gerenommeerde tattoozaak in Aalst. Hij wist klanten te overtuigen om voorschotten te betalen in naam van de zaak, maar kwam nooit verder dan een sollicitatiegesprek. Het Hof hield bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de man in januari 2021 al eens veroordeeld werd tot 15 maanden cel met uitstel voor drugsgerelateerde misdrijven. Daarnaast heeft hij een eerdere werkstraf van 100 uur op zijn naam voor geweld binnen de familie, die hij echter voortijdig staakte.

De veroordeelde krijgt nu een jaar celstraf en een boete van 800 euro opgelegd. Daarnaast moet hij de proceskosten van ruim 400 euro betalen en een schadevergoeding van 2.500 euro aan de burgerlijke partijen.