De strafrechter heeft vrijdag een 43-jarige Truienaar onmiddellijk laten opsluiten nadat hij schuldig werd bevonden aan het seksueel misbruiken van zijn 7-jarig buurmeisje. De rechtbank legt de schuldige een celstraf van zeven jaar op. Blijkbaar had de man het vertrouwen dat in hem werd gesteld als buurman compleet ovreschreden.

 

De rechtbank van Hasselt heeft een Truienaar van 43 schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding van een meisje jonger dan tien jaar. Het misbruik speelde zich meermaals af tussen maart en september 2021. Een zoon van de man vertelde dat hij en zijn broer op naar beneden en naar buiten moesten als zijn vader boven met het meisje was. Een camera, opgehangen na een diefstal, bevestigde dat. De man zelf bleef tijdens het proces alles expliciet ontkennen.

De rechter vond de verklaringen van het meisje zeer geloofwaardig en zeer gedetailleerd. “Het gaat om de herhaaldelijke verkrachting van een jong kind, waarbij de beklaagde misbruik maakte van het vertrouwen dat in hem werd gesteld als buurman en van de band die er was tussen zijn eigen kinderen en het slachtoffer”, aldus de rechter in het vonnis. “Enkel een effectieve gevangenisstraf is gepast.” De rechter acht de kans op herval en op vluchtgevaar groot. De man zat de voorbije maanden in voorhechtenis en werd na het verdict onmiddellijk opnieuw naar zijn cel gebracht.

De ouders van het meisje zeggen dat hun dochter sinds de feiten serieus veranderd is en sukkelt met nachtmerries. Intussen wonen ze niet meer naast de man die hun kind misbruikt heeft.

Foto ©Racool Studio