Een man uit Sint-Truiden is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar na een brute aanval op zijn partner. De veroordeling komt er nadat hij op 10 april vorig jaar zijn controle verloor en zijn vriendin bijna twee uur lang mishandelde, met ernstige verwondingen tot gevolg.

De aanval vond plaats nadat de man beschuldigd werd van ontrouw door zijn vriendin. In een uitbarsting van woede bracht hij haar ernstig letsel toe, waaronder een klaplong, gekneusde ribben en andere inwendige verwondingen. De vrouw durfde aanvankelijk niet naar de autoriteiten te stappen uit angst dat haar baby in pleegzorg zou belanden. Pas nadat haar ouders haar overtuigden, werd ze naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen haar toestand als levensbedreigend beschouwden.

De man, die eerder al geweld had gebruikt tegen het slachtoffer en bekend staat als zeer controlerend, bekende schuld tijdens het proces. Hij beweerde dat zijn agressie voortkwam uit zijn eigen jeugdtrauma’s. De rechter oordeelde dat de feiten van een buitengewone ernst waren, vooral omdat ze plaatsvonden binnen de veronderstelde veiligheid van een thuisomgeving. De man kreeg vier jaar effectieve celstraf en een boete van 3200 euro. Daarnaast zal hij minimaal 2500 euro aan het slachtoffer moeten betalen, maar het definitieve bedrag wordt wellicht verhoogd, en wordt definitief in een volgende zitting bepaald.