Een tragisch incident uit 2019 resulteerde in een veroordeling voor een 53-jarige vrouw uit Zepperen, lid van de Sikhgemeenschap. De vrouw werd schuldig bevonden aan het toebrengen van twee messteken in de hals van een twintiger, met wie ze een conflict had. De feiten vonden plaats op 15 januari 2019 in de Dekenstraat in Sint-Truiden.

Het slachtoffer, vergezeld van drie anderen, bezocht de woning van de vrouw met de intentie om haar zoon aan te vallen, vanwege geruchten binnen de Sikh-gemeenschap over het slachtoffer. Bij aankomst troffen hulpdiensten de twintiger zwaar bloedend aan, met twee steekwonden in de hals. De vrouw beweerde dat ze uit zelfverdediging handelde, omdat het slachtoffer haar zoon bedreigde.

Het parket beschuldigde de vrouw van poging tot doodslag vanwege het ernstige letsel dat het slachtoffer opliep. De verdediging betoogde echter dat het slachtoffer de vrouw had uitgelokt door met een baseballknuppel te verschijnen. De rechter nam deze omstandigheden in overweging en legde de vrouw een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden op, samen met een boete van 400 euro. Daarnaast moet ze de proceskosten van 415 euro betalen. De rechtbank zal op een later moment de schadevergoeding aan het slachtoffer vaststellen.