Hogeschool UCLL en CVO Qrios slaan de handen in mekaar om de opleidingskansen voor jongeren en volwassenen in de regio aanzienlijk te verbeteren. Het partnerschap streeft naar een vlotte doorstroming tussen beide instellingen, waardoor leertrajecten binnen handbereik komen voor kansengroepen.

“Het strategische partnerschap zal resulteren in beter gestroomlijnde en afgestemde opleidingstrajecten en een breed scala aan maatwerkopties voor (volwassen) studenten van alle leeftijden”, zegt Marc Vandewalle, Algemeen Directeur van UCLL. “Hiermee werken we samen verder aan het ‘zalmen’, waarbij studenten bewust starten in het juiste niveau. Leerkansen worden zo verhoogd en diploma’s beter haalbaar voor de diverse groep (volwassen) studenten.  We hebben hierbij bijzonder aandacht voor personen zonder diploma secundair onderwijs en voor jongeren uit kansengroepen in de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs.” Isabel Laing, Algemeen Directeur van CVO Qrios vult aan: “Zo kan iemand via een opleiding binnen Administratie & verkoop, het diploma secundair onderwijs behalen bij Qrios en vervolgens perfect doorstromen in het aansluitende UCLL-graduaat Accounting-Administration. Of iemand volgt via tweedekansonderwijs Opvoeder/begeleider, behaalt zo het diploma secundair onderwijs, en kan op die manier doorstromen naar het aansluitende UCLL-graduaat Orthopedagogische begeleiding en later zelfs naar de bachelor Orthopedagogie (in verkort traject).
Studenten kunnen ook de Aanvullende algemene vorming bij Qrios CVO volgen en tegelijkertijd bij bv het graduaat Maatschappelijk werk van UCLL instappen.”

Samen vertegenwoordigen CVO Qrios en Hogeschool UCLL 27.000 studenten en cursisten, ondersteund door meer dan 2.000 medewerkers. Qrios heeft 12 campussen en is een belangrijke speler in het volwassenenonderwijs. “In onze regio is er vraag naar diverse leertrajecten voor zowel jongeren als volwassenen. Zo voorzien we de arbeidsmarkt van afgestudeerden met de juiste competenties en vaardigheden, die direct inzetbaar zijn”, besluiten de directeurs.

Beelden – © ucll/qrios