Op 29 en 30 juni 2024 trekken honderden sportievelingen uit heel België door de prachtige Limburgse natuur voor de laatste editie van Expeditie Natuurpunt in zijn huidige vorm. Deelnemers zamelden vooraf geld in voor hun favoriete natuurgebied om hun plaats in dit avontuur te verzekeren.

Op zaterdag vertrekken de teams vanaf verschillende locaties met de kano, te voet of op de fiets, om op zondag aan te komen in Diepenbeek. Daar wacht hen een welverdiend slotfeest om deze bijzondere editie af te sluiten. “Het recept blijft hetzelfde”, steekt Jasmien Hillen, Coördinator van Expeditie Natuurpunt, van wal. “Deelnemers die geld inzamelen en als beloning twee dagen een sportieve uitdaging aangaan in de Vlaamse natuur, met vrijwilligers van Natuurpunt die alles tot in de puntjes hebben voorbereid. Dit jaar staan er 70 teams aan de start. Dit is inmiddels de negende editie en inderdaad de laatste in deze vorm, maar achter de schermen worden al volop plannen gesmeed voor een nieuwe, sportieve uitdaging in de natuurgebieden van Natuurpunt.”

Een avontuur voor iedereen

Expeditie Natuurpunt is niet alleen bedoeld voor doorgewinterde avonturiers. Ook de genieters komen aan hun trekken met de Beleefroute, een wandeltocht met minder kilometers maar extra natuurbeleving. Onderweg leren deelnemers van Natuurpuntexperts over de flora en fauna in de gebieden die ze doorkruisen. Voor de meer avontuurlijke fietsers is er de gravelroute, een uitdagende rit van 250 kilometer door modder en stof, speciaal voor mountainbikers en gravelbikers. Voor degenen die liever op betere wegen fietsen, biedt de Kempenfietsroute een tocht van 205 kilometer tussen Oud-Turnhout en Diepenbeek. Deze laatste editie van Expeditie Natuurpunt belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor alle deelnemers met een mooi slotfeest in Diepenbeek.