De vrouw van 72 die maandagmiddag op de Hasseltsesteenweg frontaal werd aangereden door een auto, is bezweken aan haar verwondingen. Na een harde klap toen ze met haar fiets werd aangereden, werd ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Maar het mocht helaas niet baten.

De vrouw was in de namiddag samen met haar man aan het fietsen langs de Hasseltsesteenweg in Tongeren. Ze reden naast elkaar, maar langs de verkeerde kant van de weg. Ze werden aangereden door een automobilist. Twee verpleegkundigen, die toevallig passeerden, hebben de vrouw gereanimeerd in afwachting van de MUG. De brandweer Zuid-West Limburg, de politie Tongeren-Herstappe en een mug-arts kwamen ter plaatse.  Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft het uiteindelijk niet gehaald. Haar man werd ook aangereden, maar is niet gewond. Hij is wel in shock. Volgens ooggetuigen zwalpte de bestuurder over de weg.

De Hasseltsesteenweg werd een tijdlang afgesloten richting Kortessem. Het verkeer werd omgeleid via de Nieuwe Steenweg. Een verkeersdeskundige van het parket Limburg kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.